EdenVetGroom - рай для ветеринарів та грумерів

Ветеринарні столи та їх класифікація

Як обрати ветеринарний стіл? Розібратися в характеристиках і функціональних особливостях моделей ветеринарних столів допоможе ця стаття

Серед факторів, що впливають на ефективне лікування наших домашніх тварин у ветеринарних клініках і кабінетах, важливими залишаються не тільки професіоналізм ветеринарного лікаря, призначені лікарські препарати та проведені процедури, але також і медичні меблі, зокрема, спеціальні ветеринарні столи, що використовуються під час проведення різноманітних операцій. Їх зручність і функціональність безпосередньо впливають на комфорт роботи ветеринарних лікарів - від хірурга і до обслуговуючого медичного персоналу.

Ветеринарні столи в залежності від функціональних особливостей та призначення представлені на ринку низкою категорій. Розглянемо класифікацію ветеринарних столів на прикладі продукції ТМ EdenVetGroom.

Ветеринарні столи загального призначення

Ветеринарні столи загального призначення використовуються для розміщення різного ветеринарного медичного обладнання, що має негабаритні розміри, а також для організації зберігання документації. Компанія EdenVetGroom, незважаючи на відсутність в каталозі столів цієї категорії, має досвід виробництва нестандартних ветеринарних столів під замовлення. Такі столи мають найчастіше просту конструкцію, так як вони не призначені для розміщення домашніх тварин.

Маніпуляційні ветеринарні столи

Маніпуляційний ветеринарний стіл OrpheusФорма і конструкція маніпуляційних ветеринарних столів визначаються виходячи з призначення кабінету ветеринарної клініки, під який вони виготовляються. ТМ EdenVetGroom пропонує 4 моделі маніпуляційних ветеринарних столів Orpheus. Залежно від особливостей дизайну і можливостей ветеринарного кабінету, його можна обладнати маніпуляційним ветеринарним столом Orpheus зі звичайною робочою поверхнею або поверхнею з нержавіючої сталі. Можна вибрати і тип підйомника. Гідравлічний підйомник буде працювати в Вашому ветеринарному кабінеті навіть при наявності проблем з електроенергією, хоча електричний підйомник знизить Ваші фізичні зусилля під час регулювання висоти поверхні столу до мінімуму.

Столи для інструменту

Інструментальні столи використовуються у ветеринарних клініках як допоміжні столи для проведення терапевтичних та хірургічних маніпуляцій з тваринами. Виділяють як універсальні столи, що розраховані на використання ветеринарними лікарями різних спеціальностей, так і спеціалізовані, конструкція яких розроблялася з урахуванням особливостей діяльності кожного ветеринарного лікаря. Інструментальний ветеринарний стіл від ТМ EdenVetGroom виготовлений у вигляді металевого каркасу на коліщатах, що обладнаний декількома поличками з нержавіючої сталі. На таких столиках можуть перевозитися медикаменти, інструменти або будь-які витратні матеріали. Альтернативою таком столу може бути столик інструментальний з регулюванням висоти.

Столи рентгенологічні

Рентгенологічний стіл Tigers X-RaysРентгенівські дослідження із застосуванням аналогових і цифрових рентген-апаратів висувають свої вимоги до функціональних можливостей столів даного типу. Розглянемо їх на прикладі рентгенологічного столу EdenVetGroom X-Rays. Стіл виготовлений зі сталі з порошковим покриттям сірого або білого кольору з елементами з нержавіючої сталі. Станина стола має основу (лоток) під касету для аналогової або цифрової рентген-зйомки. Касету можна пересувати по всьому периметру столу. Рентген-прозора поверхня виготовлена з полікарбонату з пропускною спроможністю рентгенівських променів до 98%. Знімки виходять чистими і якісними. Міцна стільниця витримує вагу до 150 кг.

Ветеринарні столи для УЗД-діагностики

Стіл ветеринарний USIЦя категорія об'єднує багатофункціональні столи для ветеринарної діагностики, УЗД-діагностики організму тварин, УЗД-діагностики серця. Даний тип столів можна використовувати як оглядові столи в приймальному кабінеті ветеринарної клініки.

Ветеринарний стіл для УЗД-діагностики від ТМ EdenVetGroom обладнаний двома відкидними вікнами для проведення діагностики серця з лівого і правого боку грудної клітини тварини. Плавно і безшумно стіл піднімається від 45 до 115 см. Вам не доведеться нахилятися над твариною під час роботи, а також піднімати її на стіл. Покриття столу витримує обробку будь-якими дезінфікуючими речовинами. Компанія випускає 3 моделі столів даного типу з різними габаритними розмірами і типами підйомників.

Ветеринарні хірургічні столи

Ветеринарні хірургічні столи відрізняються складною і продуманою конструкцією, яка спрямована на забезпечення максимального комфорту роботи ветеринарного хірурга під час операції. Столи можуть бути обладнані знімним або стаціонарним додатковим обладнанням, додатково містити різні елементи управління. Одна з найважливіших характеристик будь-якого ветеринарного хірургічного столу - це його стійкість на будь-якому типі поверхні і запобігання поштовхам і ненавмисним зрушенням з боку ветеринарного лікаря.

Ветеринарні хірургічні столи лінійки Hercules від ТМ EdenVetGroom (HERCULES PROFI GIDRO, Hercules, Hercules Force і Hercules Extra Force) мають можливість регулювання висоти столів у різних положеннях, що дозволяє забезпечити ветеринарному хірургу найбільш зручний доступ до тварини. В аналогічних цілях столи додатково комплектуються пристроями для витяжки нижніх кінцівок, фіксаторами і власниками для рук і ніг.

Стільниця виготовлена з нержавіючої сталі (товщина 2 мм). У комплект входить штатив для внутрішньовенних інфузій, що обертається, інструментальний столик і дві кювети: верхня - для інструментів і тампонів, нижня - для ветеринарних відходів, використаних матеріалів. Посилена станина дозволяє збільшити навантаження на стіл у два рази. Ніжки укомплектовані регулювальними гвинтами для зручності установки столу на нерівних поверхнях.

На стільницю додатково може бути встановлено нагрівальний елемент. Нагрівальний елемент не впливає на роботу кардіомоніторів, УЗД та іншого допоміжного діагностичного обладнання.

Ветеринарні столи та їх класифікація